Nivea BH FASHION Week Banja Luka

Završen trodnevni modni spektakl u Banja Luci

Objavljeno: 01.12.2011.|Piše: M.D.|Foto: Show Bizz Press
Trodnevni modni spektakl NIvea BH Fashion Week Banja Luka je završen. Treće večer Nivea BH Fashion Week Banja Luka predstavilo je najnoviju kolekciju Branke Jovanović, koja je prisutnu publiku i medije počastila s neobičnim ali vrlo nosivim modnim vizijama pod nazivom ‘Svilen konac’ koje su toliko privukle pažnju medija i prisutnih da je dugo nakon defilea nisu puštali s scene. Svilen konac, mnogo petlji i lančića s dijelom BiH ručnog rada te tradicije tkanja narodnog platna – ostavljene su za zadnje večer Nivea BH Fashion Week Banja Luka 28. studenog 2011. godine. Branka Jovanović željela je da ovom kolekcijom sačuva od zaborava mali dio bogatstva bosanskohercegovačkog ručnog rada.
Pored prezentiranja već afirmiranih dizajnera i brandova u BANJA LUCI kao što su NEW YORKER, LINDEX, PEACOCKS, ZEKSTRA, SPORT VISION, PEAK, PROMODA, ACCESSORIZE, LISCA, TRIUMPH, RETRO OBUĆA, CARMEN LINE, NERZZ, SVETLANA BALABAN, ISTOK, BRATIĆ, BRANKA JOVANOVIĆ, BLANKA ZGONJANIN i dr., G-đa Stela Zubak Jovanović izjavila je kako je jedan od glavnih zadataka organizatora i producentskog tima svake godine dati priliku i ne afirmiranim novim ‘ mladim ’ dizajnerima naglašavajući da nove generacije trebaju održati tradiciju, kvalitetu i kreativnost.

Tako su se svojim autorskim revijama zadnje večer 28. studenog 2011. godine u hotelu Bosna Banja Luka s početkom u 20 sati predstavili neafirmirani mladi dizajneri Bojana Stanković, Barbara Kos, Dijana Stanković, Sanja Burdelj ispred Tehnološkog fakulteta Banja Luka odsjek dizajn.

‘ Moja kolekcija je namijenjena djevojkama s stilom, djevojkama koje prate modu ali i onima koje se ne plaše biti drugačije. Kolekcija odiše ženstvenošću, elegancijom, prikriva nedostatke i naglašava ljepotu ženskog tijela’, izjavila je Bojana Stanković.

Kolekcija Barbare Kos i Katarine Kos upotpunjena je modnim dodacima koje izrađuju a sastoji se od atraktivnih šešira i ogrlica.
Mlada dizajnerica Sanja Burdelj inspiraciju za kolekciju jesen/zima je pronašla u ušitcima odjevnih predmeta koje je interpretirala u drugačijem ‘svjetlu’. Sanjin stav prema dizajnu se kosi s klasikom tj klasičnim formama odjevnih predmeta. Pa tako se i njena kolekcija ogleda u kršenju pravila. Naime, ušici su pronašli drugi broj, veličinu i poziciju na odjevnim predmetima koji su prilagođeni raznim prilikama, od svečanih do svakodnevnih. Koristila je dosta različitih materijala, samostalnih ili u kombinaciji s još nekim od njih.
U okviru nedavno održanoga Nivea BH Fashion Week Banja Luka, oficijelni partner za estetsku pripremu manekena bila je Međunarodna akademija Joico, koji su za potrebe revija domaćih modnih dizajnera koristili najpopularnije ovosezonske trendove ‘make-up’ lookova i frizura, pokazavši time da prate svjetske trendove.

Revija Blanke Zgonjanin i ove je sezone kao i svake dočekana s velikim uzbuđenjem. Blanka je zadržala svoj dizajnerski rukopis i predstavila 40 kreacija koje se nadovezuju i njeguju jedinstveni stil. Riječ je o ženskim odjevnim predmetima suknje, bluze, pantalone i haljine. Simbioza raznih stilskih utjecaja od bazične romantike, carske ruske raskoši, francuskog chicka pa sve do eteričnosti italijanske mode, sve to čini jednu harmoniziranu kolekciju’ Lolita Blanka ’! Na materijalima se očito nije štedjelo, što je prva predispozicija uistinu dobre Blankine kolekcije. Kosa djevojaka koje su nosile reviju bila je fantastično oblikovana što je doprinjelo atraktivnosti kolekcije.

Za kraj Nivea BH Fashion Week Banja Luka ostavljena je revija gosta dizajnera iz Indije. Modni dizajner Rahul Singh iz New Delhi, pokrenuo je svoj brend pod ovim imenom u prosincu 2006. godine nakon što je diplomirao.
Displaying results 1-1 (of 2)
 1 2 
Povratak natrag

Izdvojeno najčitanije

Djevojka mjeseca

.

 

You have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.